Opening MMC Incubator in beeld

Geschreven door: Moniek Falck

Met de officiële opening van de MMC Incubator op de Health Innovation Campus van Máxima Medisch Centrum (MMC) in Veldhoven vandaag is een belangrijke stap gezet om succesvolle innovaties in de zorg aan te jagen en te versnellen.

De gezondheidszorg staat de komende jaren voor grote uitdagingen. Innoveren is daarom noodzaak. MMC wil graag innovaties in de zorg toepassen voor haar patiënten om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Daarvoor heeft MMC met Health Innovation Campus (HIC) een aanzet gemaakt innovatie van de zorg dicht bij huis te organiseren. 

Technologieën en producten voor gezondheidszorg van morgen

De MMC Incubator is in deze opzet een inspirerende, creatieve plek waar (jonge) ondernemers, medisch professionals en business experts elkaar kunnen ontmoeten en verbinden. Een plek waar veelbelovende producten en initiatieven verder richting markt ontwikkeld kunnen worden, in de nabijheid van de medische praktijk. De initiatieven worden daarin ondersteund door een uitgebreid netwerk van onder meer ervaren ondernemers, (medisch) specialisten en financiers.

De ligging van Health Innovation Campus midden in de regio Brainport biedt daarbij een uitstekend vestigingsklimaat en een uniek ecosysteem voor innovatie. Gerard van Berlo, lid raad van bestuur Máxima Medisch Centrum: “De wereld verandert, zo ook de manier waarop mensen met hun gezondheid omgaan. MMC wil met de MMC Incubator samen met bedrijven, instituten en onderzoekers in de regio werken aan toekomstige technologieën en producten voor de gezondheidszorg van morgen.”